Tollaren Pixie

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Ebba!

9 juli 2012 12:00

Hej!
Jag undrar om du föder upp tollare elr var du har köpt henne! :D
Är ute efter en tollare efter som vi var tvungna att avlida våran andra! :(

Anna-Li & Pixie

9 juli 2012 12:05

Hej Ebba, jag föder inte upp utan har köpt henne från Agrosofens kennel (www.agrosofen.se) Jag vet att dom planerar en kull på fina föräldrar till hösten!
Annars finns många andra bra uppfödare på Tollarklubbens hemsida.
Tråkigt med avlivning, det är så jobbigt när man måste ta bort ett djur. :(

 
Ingen bild

Julia

7 april 2012 16:02

Hej! Jag är sugen på att skaffa hund. Är uppvuxen med hund och nu när jag flyttat ihop med min sambo så känner man att saknaden efter en hund är stor.

En tollare är någonting jag tror det kommer bli. Otroligt fina hundar, perfekt storlek och när man läser om dom så tror jag att det är en hund som passar mig (oss). Vi är väldigt aktiva, älskar att träna lydnad med mina föräldras hund, m.m

Däremot har jag inget jaktintresse- vilket de flesta uppfödare vill att man ska ha. Och jag känner att jag inte vill ha en hund som det är för mycket jakt i heller- efter som jag inte vill jaga med den.

Hur upplever du att rasen är? Jagar du med din söting? Man måste väl kunna uppfostra hunden till att inte jaga? Det har vi kunnat med våra andra hundar som varit fågelhundar.

Anna-Li & Pixie

7 april 2012 16:30

Hej Julia! Roligt att få såna här frågor :)
Om ni gillar att bara träna lydnad så är tollaren ändå en bra hund. Dom flesta man pratar med säger att det är bättre att kolla efter andra raser om man inte tänker använda hunden för sitt syfte och jag håller i grund och botten med. Men samtidigt vet jag att tollaren är en så perfekt hund i övrigt - aktiv, perfekt storlek som nästan ingen annan hund har, trevlig bra familjehund - och då är det ju svårt att inte välja den. Jag vet att alla hundar som föds i en kull inte har samma jaktintresse. Min är en av dom med mest, därför att jag önskade mig det. Sen var det dom som ville ha en med mindre jakt i sig, så då fick dom det.

Egentligen är det ju mest så att alla valparna i en kull kan användas i jakt, men måste tränas olika hårt för att nå dit. Jag kommer ha relativt enkelt för att hon är så intresserad. Så får du en valp med mindre jakt intresse och tränar lydnad istället så kommer ju det funka.

Jag skulle ringa till min kennel om jag var du (kanske mest för att jag tycker dom är så bra ;) och fråga. Agrosofens kennel, Helen hade Pixies kull och Annika är den andra uppfödaren. Det står att dom ska ha minst en kull ev 2 i år, så vill du ha en valp i år skulle jag snabba på! Ring och prata med dom :)

 
Ingen bild

Clara

1 september 2011 13:43

Får jag chans på dig?...

Anna-Li & Pixie

1 september 2011 13:48

Asså jag vet inte.. Jag är liksom gift :/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se