Tollaren Pixie

Senaste inläggen

Av Anna-Li & Pixie - 30 oktober 2011 12:22

Vi har varit en hel del i Årstaskogen, både själva, med Choko och dagiskompisarna. Det är så himla lugnt och skönt där, kommer förbi nån enstaka person ibland med Pix sköter sig jättebra. Lyssnar när matte ber henne komma.

Jag har hittat lite äldre bilder från när vi gick dit med Clara..

VALP-KANONEN!
Tog med ett äpple som hon gillade att bära runt på och leka med


 

ANNONS
Av Anna-Li & Pixie - 30 oktober 2011 12:01


Så.. Lördagen 15/10 åkte jag med Pixie, pappa, Choko och hans matte Eva till Sundbyberg där vovvarna skulle få nosa den fina fågeln vi fick på andra valpträffen. Choko är en "mini"-aussie (Miniature Australian/American Shepherd) är en av Pixies två bästa vänner i heeela världen! Han bor med sin familj i huset mitt emot vårat, så det går alltid fort att ta sig till honom. Dom har lekt mycket på Chokos gård, som går att stänga med två grindar. När dom leker finns det inget stopp på dom! Hon gnäller och skäller på honom när hon inte får tag i honom. "Nu stannar du rackarns jycke!!" Men tror ni att han lyssnar..? Nänä.

Vi beredda på att han inte alls skulle verka så intresserad av fågeln eftersom han är en vallhund, och mycket riktigt, han var inte ett dugg intresserad. Knappt att han nosade på den!
Och sen skulle min lilltös testa, och jag vet inte riktigt var det var men hon var inte alls speciellt intresserad. Choko var inte i närheten så han var ingen distraktion. Jag pratade med Vicky på dagis senare, och hon sa att jag kan ha verkat alldeles för intresserad av fågeln, så att Pixie kände att "jaha men då kan väl du behålla fågeln om den är så rolig!". Lite synd.
                                                  
                                                  
                                                  
                      

För kanske någon vecka sen var Pix och Choko i en rastgård i närheten av våra hus, en liten en men det är ju fortfarande kul att kunna springa av sig. Då tog jag för en gångs skull med mig kameran för att fota. Till min besvikelse - vilket jag borde förutsett - blev typ alla bilder suddiga. Men jag lyckades få till ett fåtal helt okej.

"Sluta störa! Ser ni inte att vi gräver i denhär superspännande gropen?!"

Choko in action

En mer stillsam Choko
Pixie-porträtt
Fröken fladderöra blir synlig
"Titta titta!! En annan hund!"
Men vad var det för en spännande vit fluffboll..?
Choko bestämde sig för att skälla ut "den vita fluffbollen", och Pix skulle absolut hänga på. Men hur skäller min hund egentligen?! Jäkla ynkligt messkäll..

ANNONS
Av Anna-Li & Pixie - 30 oktober 2011 11:43


..men tiden rullar på och det händer saker jämt och ständigt!
Nu tänkte jag i alla fall göra upp för det och skriva två lååånga inlägg.


Först tänkte jag dela med mig av lite valpträffs-text & bilder.

Här är lite bilder som Niklas (kullens storasyster Tuvas husse) tog under första valpträffen, när småbusarna var 3 månader:

Smulan testar fågel med Helen

Gullungarna Rally och Smulan

Agility-tunnel-träning

Pix testar tunneln. Det var ju jättekul!

Pixie

Gruppbild: Kusin Visa, Rally, Kaja, Smulan, Pixie och mamma Glada

Mamma Glada posar
Valpbus!

Glada tyckte inte det var så jätteskoj att bara titta på när valparna sprang runt henne - hon ville ju jobba!

Den andra valpträffen blev lika trevlig som den tidigare, och valparna fick testa på fågel igen.
Pixie hade väldigt fint grepp och var extra duktig på att skryta för syskonen om vilka fiiina pippisar hon "hittat". Hon fick testa på en större fågel (som jag nu glömt namnet på) som tyvärr var för stor att bära för lilltjejen men nog försökte hon allt!
Det blev även lite dummy-träning och annat skoj.
Vi fick även med en pippifågel hem för att kunna träna!

Bilder som Niklas och Helen tog under andra träffen:

Pix med pippifågel

Lektime med morbror Ozzy

Pixies porträttbilder

Pixie och storasyrran Tuva

Även mamma Glada fick apportera fågel - superduktig såklart!

Av Anna-Li & Pixie - 12 september 2011 20:34

Lördag till söndag spenderade jag och Pixie med Clara på Anneberg, väldigt mysigt!
Direkt när vi kom ut fick lilltrollet springa lös på en stooor gräsmatta vilket uppskattades mycket! Jaga lite pinnar, leka kull..


På kvällen var det kräftskiva och då kom det väldigt mycket folk, och det blev lite väl mycket för Pixie. Hon uppskattade all uppmärksamhet, alla roliga glada barn, hitta godis på golvet.. men tyvärr blev nog allt på en och samma gång för mycket.

Efter middag, lite film och prat gick vi ner med Clara till en liten sjöstuga vid vattnet där vi tre skulle sova.
Jag valde den smalare sängen som var lite lägre, då jag tänkte att hon skulle få hoppa upp och ner från den som hon ville. Men hon var "gullig" nog att sova med mig heeela natten. Lite trångt? Japp! Men hon hade inte gjort ifrån sig någonting inomhus under natten, superduper. (Ännu större plus: Hon gjorde inte ifrån sig inne hela helgen!)

Morgonen blev lite tidigt för mig, men sen för Pixie. Hon är van att vakna 6-6.30, men nu blev det 8.30 Hon fick springa ut och kissa, och sen gick vi upp och åt frukost och såg film. Gullungen var så söt och låg i soffan med oss.
Sen blev det lite fram och tillbaka med flakmoppen för att hämta grejer från sjöstugan, så då passade Pixie på att åka lite flak. Det var inte roligt, men inte heller läskigt. Hon är så duktig min lilla tjej!
Efter det blev det mest spring på stora tomten och lite vila i soffan, sen bar det av hem igen.

Av Anna-Li & Pixie - 7 september 2011 21:28

Hittade denna urgulliga bild på mormor Toppa när hon var valp. Och visst är hon otroligt lik mitt lilla busfrö..? Hoppas att jag får en liten mini-Toppa. :)
(Hittar tyvärr ingen bra jämförelsebild med Pixie..)

En vacker vuxen Toppa
  

Av Anna-Li & Pixie - 7 september 2011 20:27

Tänkte att det var dags att blogga kanske..? Missade att skriva om valpträffen i söndags, men bättre sent än aldrig!

Så, på söndagen satte jag mig med en nyfiken Pixie på tåget - hon ska alltid ha koll på allt när man åker tåg! - mot Bro. Framme där hämtade Helen oss med bil för att köra sista biten. Helen var så glad att se lilla Pixie, men jag kan inte säga att Glada var lika glad..


Med på valpträffen var mamma Glada, storasystrarna Scilla & Tuva, morbror Ozzy, kusin Visa och Pixies syskon Smulan, Rally och Kaja. (Tippa och Ella var tyvärr inte med.)

Vi började med lite lek precis vid parkeringen, men sen gick vi vidare till en stor gräsplan där med fanns en del agilityhinder och sånt. Precis där låg en skog där alla valpar fick pröva på fågel. Pixie var riktigt duktig och kom med fågeln 2, 3ggr. Riktigt stolt blev jag med tanke på att hon bara åt sist hon prövade!
Efter att alla fått pröva på det gick vi ner till gräsplanen igen. Alla valpar fick då pröva på att gå genom agilitytunnel, vilket var roligt för dem. Ingen var märkbart rädd, bara nyfikna.

Sen blev det mest prat om träningsmetoder & annat, och efter det lite fika.


Vi vandrade sedan tillbaka mot parkeringen, men gick vidare till ett ställe med olika djur. Helen tyckte det var en bra idé att valparna fick se några olika djur!
Först skulle dom valpar som vågade gå förbi en häst i ett stall - Pixie var väldigt rädd först, men efter ett tags lockande kom hon mot mig, och efter det ville hon till och med vidare fram till hästen! - sen fick dom se får, några gäss, kaniner och fåglar. Pixie verkade inte jätteintresserad av något djur utom hästarna. Fast hon verkade lite trött också.


Innan alla skulle fara hem igen blev det gruppfoton tagna, tyckte det gick ovanligt bra att få lugn på alla valpar. Pixie bara satt framför mig och rörde sig inte en fläck. Duktig tjej man har! Men valpträffen tog inte slut där inte, nej då skulle valparna absolut sätta igång och leka! Vet inte hur länge dom höll på, men många foton blev tagna och trötta små bustroll blev det definitivt efter träffen. (Mitt egna troll somnade på tåget hem och märkte nästan inte ens när jag tog upp henne när vi skulle av. Hon var praktiskt taget i koma!)
En riktigt roligt valpträff var det. Nästa har planerats 2 Oktober, får se hur många vi blir då!

Av Anna-Li & Pixie - 29 augusti 2011 19:56

Vet att jag inte skrivit nåt på bra länge nu men det händer inte så mycket här!
Men helgen som var nu hände det plötsligt nåt. Fredagmorgon bokades det tågbiljetter till Övik, väldigt spontant. Jag hade långhelg, och Jennie var för en gångs skull inte helt inbokad aför tävlingar. Så jag satte mamma i tågbiljettsbokning och jag packade väskorna.

Fredag eftermiddag var vi framme och.. jag kan inte minnas i vilken ordning vi gjorde allt sen men vi fick i oss lite käk, åkte till skogen för att rasta vovvarna och lägga ut ett viltspår till Disse.
Att springa fritt i stora skogen var verkligen himmelriket för Pixie! Om hon kunnat hade hon nog helst tagit med sig hela skogen hem..

Disse fick bli lekfabror medan pappa Phoenix agerade mer vuxen och sa till om det behövdes.
På kvällen tog vi det lite lugnt, Jennie fick passa på att mysa med lilltjejen.

Lördagen blev långa dagen. Pixie fick gå ett eget viltspår, och även om hon inte riktigt verkade förstå vad hon skulle göra hittade hon rådjursklöven till slut - och snacka om glad valp! Hon sprang väldigt nöjt runt med den i munnen.
Innan dess var det baddebuten, simma i havet vid en mysig strand. Hon hoppade bara i en gång men det var ju i alla fall bättre än inget! Hon och pojkarna sprang läänge på stranden och jagade boll.

Till middagen fick vi sällskap av Jennies syster Frida, som var väldigt ivrig att få leka med mitt bustroll. Då passade vi även på att träna lite extra, både med killarna och Pixie. Sen åkte vi ut i mörkamörka skogen för att låta hundarna springa lite lösa.

Söndag var hemresningsdag, men vi hann åka förbi hos tollaren Zelda i Härnösand för att hälsa på. Hon tyckte dock inte att Pixie var så jätterolig.Bus med farmor

Spring i skogen

Första badet i havet!

Usch så kall och blöt man blev

Gott med rådjursklöve

Mys med pappa i soffan

Av Anna-Li & Pixie - 19 augusti 2011 18:23

Nybadad vovve!
 
Efter en regnig promenad idag fick hon sig äntligen ett bad. Tyvärr finns nog inte "bada" med på hennes rolighetslista, men det gick okej ändå. Hon gnällde och försökte hoppa ur badkaret, men hade hon varit en stor grand danois hade det varit svårare. I såna här situationer är jag glad att hon bara är en liten valp än sålänge..

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se