Tollaren Pixie

Senaste inläggen

Av Anna-Li & Pixie - 4 februari 2012 19:58

Här kommer lite gamla Choko och Pixie bilder som borde laddats upp för ett tag sen!
Många är oskarpa och inte superbra men tyckte att dom var charmiga  och roliga ändå. Så kul att fånga alla positioner och grimaser dom gör när dom leker. :) Fick många fina Choko porträtt också.


Grimasexempel 1:

Ska bara rulla i snön lite!

Fina charmkillen Choko

"ÄTER DU SNÖ??" - Älskar Pixies väldigt förvånade min..

Eh? Inga kommentarer till denna ställning..

Fintjejen

Brottningsmatch, Pixie tog ledningen, 1-0!

Grimasexempel 2: Hajen Choko tittade fram.

"Okej jag släpper bollen!!"

"Heheh jag ska bara låna den en liiiten stund.."

"Nu är den min!!!"

Fina bästa kompisarna  

ANNONS
Av Anna-Li & Pixie - 4 februari 2012 19:28

Lite "kunskapsuppdatering"!


- Sitt och ligg, även under gång

- Stanna kvar

- Stanna medan hon går - halvt

- Gå och lägg dig

- Höger/Vänster, fortfarande på träningsstadie men då och då går det bättre!

- Vacker tass

- Snurra (när man visar)

- Hoppa

- Fot, förstår när jag säger men fortfarande många delmoment kvar

- Hopp upp/ner

- Inkallning/kom hit

- Kan hämta saker om jag pekar och säger "hämta", väldigt behändigt!

- Puss

- Dansa, haha en grej vi kört då och då; hon ska hoppa upp med framtassarna,  låta mig/personen ta dom och gå runt och "dansa"! (Bara ett skojkomando..)

- Håll - hålla apportliknande sak , eller nåt nnat, i munnen. Alltså apport. (På träningsstadie men funkar bra med vissa saker och sämre med andra. Tänkte jobba mer seriöst med det på kursen i mars då jag är osäker på det momentet.

- Varsågod


Tycker det är så bra för mig att skriva sånthär och sen kolla tillbaka och se hur mycket hon lärde sig mellan varje sånthär inlägg osv. Hur fort hon lär sig. Hon har verkligen vara riktigt duktig på att lära sig den senaste veckan!


Jobbar på två fotoinlägg, ett som kommer snart men ett senare med bilder från idag som behöver lite redigering.

ANNONS
Av Anna-Li & Pixie - 2 februari 2012 15:36


ÄNTLIGEN SITTER DET!!! Nu kan hon sätta sig bredvid mig när jag säger fot, utan handtecken. Och det mest förundransvärda med mitt lilla pyre är hur hon helt plötsligt kan lyckas lista ut det själv fast jag typ inte tränat nånting utan handtecknet?! Superhunden Pixie. :)Jag lyckades filma en suddig "fot"-video som är mer än halvt kapad och jag är klädd i endast myskläder, men ändå!Handtecknet används en gång pyttelite och resten gör hon själv - bara sätter sig när jag säger ordet.
Det blir bara fult (snett/för långt fram) 1 av 10 gånger, på ett ungefär.

Det här är vad som får mig att vilja fortsätta så himla mycket! Har verkligen kommit in i en härlig bubblande glad träningsperiod som jag hoppas aldrig tar slut. :)Ville förresten öva in puss-kommando, vilket hon fattade efter tre gånger. Så nu kan hon pussas på kommando! Gullhjärtat! Hon är verkligen inne i en träningsperiod själv där allt verkar klicka. Härligthärligt.


Ja ni får ursäkta att videon inte är av toppkvalité. Ska fixa en bättre så fort som möjligt!

Av Anna-Li & Pixie - 1 februari 2012 09:30

Igår klickade det i huvudet, eller snarare i bakdelen, på Pixie!

Jag körde lite fotövningar för att visa på dagis hur duktig hon är. 

Jag hade övat kvällen innan lite smått, upprepade varje steg flera gånger för att hon verkligen skulle fatta men det blev ju inte så mycket skillnad, fick fortfarande visa med handen osv. Inte direkt förvånande, har hela tiden tänkt att det kommer ta ett tag.


Så skulle jag visa på dagis, och träna lite mer. När vi väl började ser jag hur hon kan ta sig in till min sida själv när jag bara sträckt ut handen lite (och inte min vanliga vända bak fram hit och dit för att styra henne) och hon FLYTTAR BAKDELEN SJÄLV. Jag trodde det var magi. Har fått styra henne fram och tillbaka hela tiden, och så bara.. helt plötsligt kan hon flytta den själv, och förstår vad jag velat att hon ska göra hela tiden. Min älskade översmarta lilla ängel Pixie!

Hon förstår fortfarande inte om jag står helt stilla och säger fot, men om jag bara sträcker ut handen lite och gör nån fram & tillbakarörelse sätter hon sig självmant vid min sida. OTROLIGT!!! Blev så jäkla lycklig när jag såg att hon förstått.


Så nu blir det att gå vidare, och upprepa ännu mer  steg i långsamtakt för att få till ordentligt.
- Hon ska kunna sitta kvar länge med ögonkontakt.

- Handtecknet ska bort helt, hon ska kunna sätta sig helt självmant.

- Vi ska börja ta steg framåt som början till fotgående.

- Ha störningar såsom godisregn och bollar överallt; öva stadga.

- Jag ska få bort alla mina mekaniska armrörelser som kan förstöra på proven.

  (Har en tendens att ta upp vänsterarmen bland annat.)


 

Av Anna-Li & Pixie - 30 januari 2012 23:32

Här är de två sista videorna med träning!
 

Av Anna-Li & Pixie - 30 januari 2012 20:56

Haha måste bara berätta vad som precis hände, ingen stor grej men tyckte att det var så gulligt!

Jag skulle be Pixie hoppa upp i soffan, för att hon bara satt och stirrade på mitt glas med kolsyrat vatten som lät så roligt. Hon ville inte alls hoppa upp i soffan, trots att jag tjatade och tjatade.. Sen tog jag fram klickern och sa samma kommando. Och vad gör hon? Hoppar upp direkt. Gullfian!


Tänkte i alla fall prata lite mer om fotträningen som vi jobbat på ett tag nu. Min vilja att träna går mycket upp och ner men nu börjar det gå ännu mer upp! Hoppas att det stannar där.

Vi har från början bara kört med shaping och att placera henne några meter ifrån, kalla in och sen styra henne till sidan - bakåt, inåt och fram vinklar jag armen då. Men sen blev det en paus, och jag har fått börja om lite.

Då fick jag av en annan person, tipset att bara köra shaping för att få till ingångarna. Så då testade jag med bara shaping, och till slut lärde hon sig - så nu kan hon vid en vägg gå in till min sida. Tyvärr fick jag två problem:

- Går jag ut bara några centimeter ifrån väggen så vet hon inte längre vad hon ska göra. Hon lägger sig, testar att sitta bredvid fast för långt bort och helt snett.

- Hon har en tendens att sätta sig för långt fram, vilket ju dock är justerbart.


Därför fick jag blanda in det andra också, att kalla in och visa med handen. Det som var bra då var att tack vare shapingen hade hon börjat fatta att hon skulle sitta nära, så styrningen med handen kunde bli mindre. Efter det har jag kört mer och mer, och nu behöver jag inte placera henne utan kan från varsomhelst i rummet säga "fot" och sen få in henne, visa lite med handen och hon sitter. Dock sitter hon inte alltid perfekt, Hon vill ibland gärna sitta snett med bakdelen och/eller lite framför.

Men i övrigt går det superbra! Har kunnat ta bort godiset ur handen, och bara vinkla handen runt litegrann.

Det som kan behöva jobbas på nu är 1. att lyckas få bort handen, vilket ju blir ett lite senare moment, 2. se till att hon sitter rakt och snyggt, 3. sluta föra henne fram och tillbaka och runtrunt för att visa hur hon ska sitta - annars kanske hon börjar tro att det är en del av momentet eller nåt, orolig för det.


Längtar efter att fotmomentet ska "klicka till" i hennes lilla huvud, verkligen ett moment jag haft kämpigt med!
Får fixa en video snart. :) Justja! Dom andra videorna.. Får ladda upp nu, ska ändå redigera lite Choko-bilder.

Av Anna-Li & Pixie - 29 januari 2012 17:21


Nu har jag två videor överförda, halleluja! Dom andra två kan nog ta ett tag dock.


I första videon blev det mixade övningar.1. Apporten. Har egentligen inte tänkt på/vet inte exakt hur jag ska göra här men jag har kört på lite efter hur vi övade och såg på Sannas jaktkurs, och vad andra sagt att jag kan göra. En spårpinne var det bästa jag hade, vill inte “förstöra” dummys och tja.. Jag hade väl inte så mycket mer att testa med.


Nu har jag dock fått en rundad bra pinne att använda vid apportträningen!


2. Ligg/sitt. Hon är vanligtvis inte såhär trög men sen brukar jag inte ha godiset liggandes på golvet inom nära avstånd för hennes hungertörstande gap.
Det var mest bara för att visa att det är nåt hon kan, i brist på fantasi..


3. Vänster/höger tass. Ännu bara på träningsstadie som ni förstår. Vänstern är favoriten att ta upp, och hon har ju inte kopplat att det är olika ord jag säger. Men det ska allt funka snart ska ni se!Den andra videon är en hoppvideo. Jag lyckades efter en del arbete fästa en lång sopkvast mellan en stol och en kökslåda så att Pixie fick öva hopp. Hon ääälskar att hoppa! Nu blir själva jobbet att
lära in fot, så att jag från fot kan skicka henne över hindret och tillbaka.

- lugna ner henne! Hon vill hoppa över 156484 gånger fram och tillbaka och är ändå aldrig nöjd. Får öva fot sålänge.


   
De andra videorna visar fot och läggande/sättande under gång.


Jag körde lite sånt ute idag, och hon har tidigare haft problem med sättandet för att ligg är mycket roligare. Men nu satte hon sig faktiskt några gånger när jag med hög stark ton nästan skrek “SITT!!”. Skönt! Då kan vi säkert få igenom det snartsnartsnart. :)I övrigt var vi precis ute en timma ungefär, för att fota Choko och Pixie.

Jag fick många suddiga lekbilder men en hel del fina porträtt på charmtrollet Choko också. Pixie däremot var alldeles för upptagen för att bli bra på bild idag - bästa kompisen var ju med!! Klart att man inte kan sitta still då.


Ska redigera bilderna senare, men nu blir lite filmmys för mig.


Vaknade förresten med en jäkla värk i örat imorse, lite som öroninflammation. Men det är nog inte det. Mamma vill skicka mig tiiiidigt till doktorn imorgon, sådär runt 8.00 Usch och fy. Jag hoppas verkligen att jag ändå kan vara på dagis.


Av Anna-Li & Pixie - 28 januari 2012 23:49

Clara och jag var ute på en 2,5 timmars lång promenad med Pixie idag. Suuuperskönt! Hon kunde gå lös flera gånger, och är så duktig på inkallning. Är så nöjd med både henne och mig själv. Hur lyckades jag så här bra??? Helt otroligt!
Hon fick leka några minuter med en labbe och en labbe/flatte korsning. Dom sprang som dårar! Pixie var snabb som ett jetplan, sprang och sprang (även om ingen jagade henne..)
Fick i alla fall till väldigt många fina bilder på lilltjejen, tur att man kan be henne sitta och stanna kvar så att allt inte blir en suddig röra!


 


Och förra helgen filmade vi några träningsvideor, men det tar typ en dag att ladda upp en video - och man kan inte ladda upp flera samtidigt. Uselt. Får se hur det går med det.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se