Tollaren Pixie

Senaste inläggen

Av Anna-Li & Pixie - 22 januari 2012 18:15

Suck. Så bestämde man imorse att gå en längre promenad, men först bara kolla mejlen och ändra lite på hemsidan - det tar ju inte så lång tid! Och vad händer? Man fastnar vid datorn. Jobbigt läge.

Men jag blev så sugen på att göra ett såntdär "Vad jag gjorde under mitt 2011", och sen krånglade datorn och blablabla..

Ska i alla fall gå på långpromenad om en halvtimma, alltså lite mer kvällspromenad. Vi fillmade förresten lite träningsmoment igår, så gott vi kunde, så jag ska ladda upp dom så fort som möjligt!


(Det blir dock en hel del icke hundrelaterat också)


Här är mitt 2011 i text och bild!


Januari
Året kickade igång med min födelsedag, sådär som varje år. Nu fick jag övergå från 15 till 16 år.


I övrigt var skolan ett större bekymmer som vanligt - svårt att ta sig dit. Och stressen, bergen av plugg inför gymnasievalet började torna upp sig.


 


Februari
Nu tyckte skolan äntligen (sådär sista terminen på sista högstadieåret) att det var dags för en lösning på mitt skolkningsproblem. I slutet på februari fick jag min praktikplats på hunddagiset Dogga.


Mars
Praktiken rullade på som den skulle och min närvaro där var högre än min skolnärvaro någonsin hade varit. Nöjd var jag till tusen. Det blev bestämt att jag skulle söka till det som tidigare hette IV-programmet, till en tjejklass.
Men under tiden började min längtan efter egen hund att växa, desto mer jag lärde mig på hunddagis


Jag tror att det var någon gång i skiftingen mars/april som jag träffade en tollare för första gången, Quta. Denna bedårande lilla varelse gjorde med mer än nyfiken.


Ett glatt gäng ute och går med dagisvovvarna.

 


April
Mina föräldrar sa ja till att skaffa en fyrbent kompis och jag letade frenetiskt efter en kennel med planerade tollarvalpar.

Jag fann Agrosofens kennel, och vi ringde till den trevliga Helen som sa att vi kunde komma och hälsa på.


20 april fick jag träffa Helens flock med underbara tollare. Det här var alltså bara andra gången jag fick träffa tollare, så jag var fortfarande nyfiken på vad det egentligen var för ras. Hittills hade jag ju bara hälsat på Quta, och tittat på nätet.

Det var verkligen jätteskoj att komma dit den dagen. Scilla som kidnappade en bit av min smörgås, vilket härligt första intryck jag fick av henne. ;)

Vackra duktiga Glada, tog oss alla tre med storm! Att få se hur kontakten Helen har med hundarna, det var nåt nytt för mig.


Helen styrde Glada fram och tillbaka så att pappa kunde ta en fin bild.


Aprilvädret var väldigt soligt och fint.  


Maj
Nu började den där hemska men ändå roliga väntan på att valparna skulle födas!


Under tiden fortsatte jag på praktiken som vanligt. Vi hade lite avslutningsgrejer med klassen.En av utflykterna vi gjorde med klassen, som lite avslutning. Här hoppar dom i Hellasgården.

Jag och Clara på skolbalen.  

Juni
Skolavslutningen sista året på högstadiet var äntligen här. ÄNTLIGEN!
Avslutning för min praktik blev det då tyvärr också.


Så kom äntligen den underbara Dagen med gigantiskt D: när småttingarna föddes, 13 juni. Lyckan var fullständig.


22 juni var min höjdpunkt två för året (efter Pixie såklart) - Foo Fighters! Världens bästa konsert utan tvekan.

I månadsskiftet åkte jag, som året innan, på Peace & Love festivalen i Borlänge med två kompisar.


Tyvärr var det också en sorglig vecka i slutet på juni, och en jobbig månad. Min älskade katt Prisse som hade fått diabetes skulle få somna in. Det tuffaste beslutet jag fått fatta hittills, att låta honom somna in. Han kommer alltid vara väldigt älskad och saknad min underbara kissekatt.


Småpluttarna nyfödda!

Dave Grohls plektrum.


Midsommarblomma.

Peace and Love.

Världens finaste kissemisse, Prisse. Vila i frid.  


Juli

Vi följde valparnas utveckling hela tiden, och den 4 juli fick jag träffa dom för första gången. Obeskrivlig känsla. Jag tror att jag log typ hela den dagen. Bara gick runt med ett fånigt leénde.
Och en gång räckte ju inte, så 11 juli (dagen innan USA resan) åkte jag dit igen med min kompis och gosade och fotade. Såååå mysigt.


Den 12 juli åkte vi på en tre veckors landet-runt-resa till USA för att träffa en hel del nyfunna släktingar. Jag får väl erkänna att jag innan resan var väldigt opeppad. Jag hade gärna stannat hemma för att träffa valparna minst 163 gånger till, ungefär.

Men jag är glad att jag inte stannade i Sverige, för det blev en otroligt rolig resa med härliga människor och nya vackra och spännande ställen att se! Bland annat Kurt Cobains hus utan för Seattle, och en utställning med orginalgrejer från Nirvana. Väldigt häftigt.

Under tiden jag var borta fick valparna testa på fågel för första gången, och få besök av andra. Jag kollade ständigt upp om det fanns uppdateringar om valparna - även fast jag nästan var på andra sidan jorden!


4 veckors Pixie!

Seattle.

Kurt Cobain memorial bench i närheten av hans hus.
Släktträff i Kennewick.

Vi tog en mini-semester mitt i semestern och åkte till Seabrook, utanför Seattle.

Jag missade då tyvärr första fågelbärandet men här är Pixie, 6 veckor, bärandes på fågel. Underbaringen!


Augusti
Händelsernas månad!
Väl hemma från USA den 3e, var jag mer än utmattad. Men så måste jag ändå stiga upp några dagar senare på normal tid - för då var det dags att hämta hem lillpyret, min lilla tvåa - Agrosofens Följa Jonna, Pixie. Hon kissade efter inte ens fem minuter i bilen - PÅ MIG. Vi fick en bra start vi två. :)

I mitten på månaden började jag i tjejklassen Spira, i vackra Münchenbryggeriet. Vi gick igenom lite mål och sånt, men själva pluggandet rullade inte igång direkt - bara bra, fick mer tid med lilla pirayan Pixie!


Och i slutet på månaden blev det ett plötsligt besök hos Jennie och Pixies pappa Phoenix i Örnsköldsvik över en helg. Jag åkte långt själv för första gången, med en hel hög packning och en nyfiken liten valp.

Väl där fick hon bära fågelvinge och nosa på fågel, gå sitt första viltspår och ta ett första bad i havet!


Jag och mitt lilla troll.

Min nya skolbyggnad i svartvitt! Münchenbryggeriet.

Pixie-plutt.

Första valpträffen! Visa, Rally, Kaja, Smulan, Pixie och Glada.
Besök i Övik. Nybadade hundar fick posera tillsammans, far och dotter.


September
Någon gång här hade vi en valpträff för andra gången, men jag har egentligen inte så bra koll på datumen.
"Stammisar" på valpträffarna var Kaja, Rally och kusin Visa men även Smulan var med en gång.


Jag vet ärligt talat inte ens om bilderna är från samma träff men jaja!


Pixie flängde runt med fågeln. Om jag inte minns helt fel så ville hon dock inte såå gärna ge den till mig..

Pixie och storasyrran Tuva fick posera.  


Oktober
Praktiken på Dogga fick komma in i schemat igen, bara två dagar per vecka men ändå!


Vi började på valpkurs på Tyresö Brukshundsklubb.


Nöjd med skolan. Roliga projekt, som till exempel en photoshoot.
Samtidigt bytte jag gymnasievals-inrikting helt - från fotolinje till hundlinje!Här fick det bli bilder på bästa kompisarna till Pix; Mixa och Choko.
Mixa är "vanlig" aussie medan Choko är "mini-aussie". Sistnämnda är inte ras i Sverige ännu, men blev precis i USA.

Han är född i februari, och Mixa i maj så dom är ju båda jämnåriga med Pixie.


November
Vi hade den stora valpträffen med jaktkurs hos Sanna (Aktivivas) i Björklinge, och alla syskonen och även Jennie med Phoenix var med. Superrolig helg! Övernattade hos Helen, precis som Jennie och Johanna för att ha lite fågelträning dagen efter. Pixie apporterade fågel riktigt ordentligt för första gången!Hela gänget! Tippa, Rally, Kaja, Pixie, Smulan och Ella.

Finfamiljen - Pix, Phoenix, och Glada.

Apporterande hund - duktig duktig!


December
Sista valpkurstillfället 1 december. Nöjda efter en bra kurs! Mindre nöjda med långa åkturen dit och det kalla vädret..


Stockholms stora Hundmässa innehöll trevligt sällskap, besök i olika montrar, freestyle tävlingar, tollarringen, lite elitlydnad och för en gångs skull ingen överdriven shopping - trots att jag var inblandad!Julavslutningar, julafton, födelsedagar och nyår kom i vanlig ordning också. Trevligt julbord med praktikplatsens personal och alla fyrfota kompisar. Julklappar, mestadels för Pixie.


Julkortet fick bli lillskruttan i röd rosett - som bara tog en evighet att få på och sen på en bild på. Och så var bakgrunden inte ens speciellt snygg. Men tur att hon är så söt. ;)  


Och nu är vi inne på det nya året! Snart är det februari. Inom närmsta tiden blir det gymnasiesökningar, sportlov, efter det börjar tävlingskursen, och Smyckas valpar ska födas.Mål och händelser 2012:

- Faktiskt uppdatera bloggen och hemsidan mer än jag gjort tidigare..

- MH - Hur vart och när vet jag inte. Får ta reda på mer!
- Starta lydnasklass I på Tollarspecialen, kanske även någon mer start? Hålla tummarna för att det går bra och jobba på alla moment ordentligt.
- Ställa ut en gång på "vanlig" utställning och på Tollarspecialens ring för övertecknade.
- Reda ut allting med jakt och bruks delarna. Just nu är allt dedär rätt ihoptrasslat i mitt huvud. Skulle behöva en lektion i alla jaktdelar, bruksdelar och moment.

- Och behöver jag egentligen ens skriva in Tollarspecialen??? Herrejösses vad jag längtar!!


Mer finns på hemsidan tollarpixie.weebley.com


ANNONS
Av Anna-Li & Pixie - 15 januari 2012 17:49

I typ.. oktober förra året såg jag att Jennie och Johanna börjat använda sig av hemsidor från "Weebley". Eftersom jag också ville ha en riktig hemsida åt Pix så kollade jag hur det funkade. Det var jättebra - enkelt men kunde ändå bli en snygg hemsida! Så jag började jobba på den direkt. Blev väl på sätt och vis klar i typ november, men publicerade den aldrig. Nu har jag uppdaterat det sista så att jag kommer kunna använda den i framtiden. Hoppas ni gillar den. :)

http://tollarpixie.weebly.com/

ANNONS
Av Anna-Li & Pixie - 15 januari 2012 16:59

Nu fick jag äntligen till några bilder - inga direkt snygga dock. När hon äntligen faktiskt stod stilla var bakgrunden jättedålig, men jag fotade på ändå och klippte till bilderna i Photoshop bäst jag kunde.

Blev några halvt suddiga hoppbilder också. :)
Som ni ser är hon väldigt bakhög, så jag gissar att hon väl ändå kommer växa lite till. Kanske kommer hamna på 45cm ungefär? Eller så blir hon lite ojämn i höjden.. Hmm. Vi får se när hon blivit äldre, om det faktiskt hänt/händer något mer.
I övrigt? Tja, svansen har inte blivit speciellt "pälsig" eller fluffig, öronen fick jag hjälp att klippa ner helt innan julafton, av Vicky med flattarna. Dom har ju samma typ av öron så hon kan dedär bra. Ska dock klippa ner mer bakom också.
Pälsen är tjockare över nacken och på bröstet, lite som en krage, men tunnar ut över ryggen och bakdelen.
"Nej nu vill jag inte vara med längre.."
Världens finaste bustroll - 7 månader!
"GOOODIS!!"
Sa du snurra??  

Av Anna-Li & Pixie - 14 januari 2012 19:22

Tänkte göra en uppdatering på vad hon kan nu!

- Sitt och ligg
- Gå och lägg dig
- Stanna (både som i "vänta" och "stanna upp" - kan ibland även säga "nej" beroende på)
-Stå stilla när jag ska kolla t.ex tänder/ögon eller klä på henne nånting
- Hopp upp & hopp ner
- Vacker tass
- Jobbar på "snurra runt" men hon fattar bara med handvisning än sålänge
- "Gå och hämta" när man pekar - ibland är hon dålig på att hämta saken, om den känns konstig att ha i munnen, men hon försöker och försöker och det brukar 9 av 10 gånger funka till slut
- Jobbar just nu på "vänster" och "höger" - att ta rätt tass på rätt ord, funkar bra flera gånger men hon chansar mycket också

- Kommer på inkallning

- Jobbar fortfarande på fot, funkar bättre och bättre mot vägg men annars inte. Får se hur jag ska gå vidare..
- Väntar på varsågod


Nu tränade vi precis vänster/höger, och så for klickern iväg över golvet av någon anledning. Jag orkade inte hämta den, men istället för att lägga av tänkte jag att Pixie kunde få hämta den. Det var jobbigt först för att den var konstig att ha i munnen, så hon tappade den och "sparkade" iväg den när hon skulle ta upp den igen, men till slut lämnade hon den hos mig! Testade lite fler gånger, och sista gången tog hon utan att tveka och kom till mig. :)


Apropå ingenting så är jag väldigt väldigt lycklig just nu! En av dom som jobbar på min praktikplats har två flatcoated retriever. En av dom, Smycka, blev precis parad och kommer få valpar i mars (om det fortsätter som det ska). Och JAG kommer få ta hand om småttingarna, ganska mycket också. KOMMER BLI SUPERKUL!!! Väldigt mycket ansvar, men jag känner att jag behöver det just nu. Pixie är ju mitt ansvar, men har ändå kunnat lita mycket på att mina föräldrar hjälper till när jag blir för lat. Med valparna finns ingen förälder bakom att ta ansvar för saker, så jag måste verkligen vara inne i det till 110%. Pixie kommer också kunna följa med när jag blivit van vid att ta hand om valparna, om mina föräldrar är upptagna - eller jag bara vill ha med henne. Det som blir värst blir väl att byta till världens tidigaste morgonrutiner. Kan behöva vara hos dom 8 på morgonen, och det är en bit att åka. Men att jag blir morgonmänniska kan ju bara ses positivt. ;)

Kommer få hjälpa till från dess att dom är 1 vecka ungefär, och ska samtidigt göra ett projekt till skolan (därför jag kan få vara med valparna så länge - jag gör det delvis till skolarbete + att jag ser till nu att jag får alla betyg jag behöver) där jag tar bilder varje vecka, skriver ner vikt och höjd och allt sånt. Får föra valpdagbok. :) Jag är sååå laddad inför det, kommer bli kul redan från dess att Smycka börjar se större ut, och man faktiskt kan känna valparna i magen. Att få se dom växa upp.. ååh vad jag längtar!!!


Nej men nu är det dags att ta ut lillpyret på kvällsrastning, får se när jag skriver nästa gång! Kanske imorgon.

Av Anna-Li & Pixie - 14 januari 2012 13:25

Det går sådär med bloggandet som ni märker. Men nu har jag satt upp som mål att bli klar med nya hemsidan jag började på förra året, kanske känns roligare att blogga då också? Sen ska man ju ha tid också.


Tja.. det har väl inte hänt så mycket ändå sen sist jag skrev. Hon hann bli 7 månader igår men inte tycker jag att hon blir nå större för det. Hon verkar inte vilja växa mer. Skulle gissa att hon ligger på 42-43cm i höjd, vikten är svårare att gissa. Kan vara allt mellan 12-14kg. Hon verkar väga olika varje gång jag lyfter henne.


Jul och nyårshelgerna gick bra. Både julafton och juldagen spenderades hos vänner till oss, och hon trivdes alldeles utmärkt i deras fina villa. Dom har även en relativt stor tomt som hon fick springa ut och kissa på då och då, och även springa efter roliga leksaker vi kastade.
På nyårsafton var vi hemma och tog det lugnt, hon fick vid midnatt vara instängd med mamma på hennes rum där fyrverkerierna lät som minst och bara mysa. I övrigt när hon hört smällare tycker jag inte hon reagerat så speciellt starkt. Hon reagerade väl någon gång, men inte överdrivet.

Julklappar då? Jomen det fick hon minsann - mer än mig! En tygfrisbee och scarf från släktingar i USA, en mjuk gummifrisbee från mamma, ett ben, och två "polkagris ben" (ben formade som polkagrisar med röda godisband virade runt), en blå gullig scarf och en leksaksanka från mig. Sen fick hon en stor mjukisråtta från min "chef" på praktiken när vi åt julbord hos henne. Några av oss som "jobbar" där var där, alla med hundar såklart! Totalt var vi 8 personer och 8 hundar. Pixie stooortrivdes såklart. :)
Mycket julklappar för min lilla! Och alla gånger tyckte hon såklart att julklappspappret var roligare än presenten..


"Pojkvännen" Choko har hon fått vara utan ganska mycket, blir ju så under helgerna - man åker bort och är hos andra, osv. Men idag ska dom få ses och jag vet att dom kommer bli vääääldigt lyckliga :) Kommer faktiskt inte ihåg när dom sågs sist. Det känns kanske längre än det var också, tiden går så jäkla fort.

Nu höll jag helt på att glömma berätta om kursen vi anmält oss till! Rallys matte Agneta tipsade mig om en "Grundkurs för tävlingshunden" i tisdags, för en tjej som heter Katarina. Agneta hade själv anmält sig och Rally. Kollade hemsidan direkt och hon verkade jättebra, slängde mig på luren och berättade att jag var intresserad. Hon lät väldigt trevlig! Där gick jag sen och tänkte "Oj vad skoj att få gå kurs med Pixies brorsa!" när Helen smsade samma sak, "Har anmält mig och Kaja till en kurs i tävlingslydnad, nåt för er?". Så nu blir det kurs med både brorsan och syrran, härligt! Det ligger i Stora Skuggan, så det är bara för mig att ta tunnelbanan och sen kanske bli hämtad med bil av någon om det är en bit kvar. Eller buss, vi får se.

Annars var det tänkt att vi imorse skulle på "Lydnadsintagningsprov" för att få gå kurs på Tyresö BK. Pixie var nog egentligen inte speciellt redo för ett sånt test, så det var verkligen en räddare i nöden med denhär kursen. Blir enklare att ta sig till Stora Skuggan också.


Idag då?

Jag ska försöka väga henne, och ta lite sena 7 månadersbilder. Laddar nog upp dom imorn för idag är jag fullbokad.
Så länge lägger jag upp julkortet jag hann fixa i sista stund. Tog ett tag att få på henne en rosett och sen skulle hon ju ligga still också. Bra att hon är lydig min lilla plutt!


Kvalitén blev inte så bra för jag fick ta den från Facebook. Orkar inte koppla in externa.

 

Av Anna-Li & Pixie - 20 december 2011 23:22

Ja.. precis. Lite väl lång semester. Men nu kommer allt på en gång, som vanligt.

Senaste tiden varit lugn. Lilla Pixen blev ju dålig i magen för ett tag sen, men efter en tids diet av kokt fisk och ris, och numera uppblött/dränkt mat är hon mycket bättre och som vanligt ständigt i full fart!
Vi har tagit våra vanliga långpromenader med dagis, och inkallningen funkar verkligen superbra nu. Ibland behöver jag bara titta på henne så kommer hon.

Enda inkallningsmomenten som behöver jobbas på nu är vid extrem störning; 1. om hon skulle hitta något riktigt gott att äta, 2. när hon leker med annan hund, och framförallt med Choko. Med Mixa funkar det ändå helt okej, 2 av 4 gånger kommer hon. Men Choko är ju bäst i hela världen, slita sig från honom är omöjligt!!


Lite träning

Sen har vi precis för någon dag sen återupptagit fotinkallning. På lunchen idag fick vi en egen stund över och körde lite, och det funkade super! Några få snea sittanden. Och det var utan godis framför näsan, bara visade med handen.
Har ju kört lite med shaping först men nu har vi tagit oss ifrån det steget.

Fick även ett bra apporteringsövningstips från Lena;
Börja med att springa från valpen (hon trodde att Pixie kanske skulle vara lite för gammal för övningen, men det funkade!) och få den att fatta att det är roligt att springa efter, upprepa några gånger. Börja sen kasta en leksak som valpen vill plocka upp och spring sedan ifrån den igen. Om det funkar så springer valpen nu med saken efter dig, och du kan byta saken mot godis/ta den. Jag behövde såklart använda godis då lilltjejen är svår att få av saker annars. "Men den här är ju min, du kan inte ta den!!" och vägrar släppa.

Igår fick hon uppleva första snön i skogen, men jag tror inte riktigt att hon förstod vad det var - inte ens märkte av att det låg nått vitt puder på marken. Men hon lär nog fatta att dedär är ganska roligt snart..


Hundmässan

Vi var ju såklart på mässan förra helgen också, hela lördagen och halva söndagen. Det vi gjorde i större drag var att shoppashoppashoppa, hälsa på folk man kände igen, prata om hundar, besöka tollarmontern hela 4 gånger (fick träffa Pixies morbror Gismo och halvfabror Nacho med dotter), besöka andra trevliga rasmontrar (b.la. labradorernas, och tro inte att jag inte blev förälskad..! Är så sugen på att skaffa en labbepolare till Pix), kolla freestyle, lite lydnad och tollarringen (där mormor Toppa skulle ställts men hon hade fällt pälsen så det blev inget tyvärr) och en del andra utställningar.

I freestyleringen blev jag mest imponerad av Margareta och Trubbel, otroligt bra och roligt! I övrigt var det en trevlig stämning, och mycket att se.

Jo och visst nämnde jag att jag shoppade? Reflexkoppel, fleecetröja med SHU märke som även fick ditsydd en text - "Anna-Li & Pixie", en bra väska när man är ute och reser (även den från SHU), ett reflextäcke då det gamla sprack i sömmarna, en liten grön gullig dummy, en såndär "hundvattenflaska", boll på rep (hennes nya belöningsleksak), en plånbok och en mugg med tollare på (överdrivet tollartokig? nejdå) och en biabädd.
Besökte även Djurgymnasiets och Säbyholms montrar, eftersom jag bestämt mig för att söka hundlinje. Det lutar åt Säbyholm men man vet aldrig. Vi får se!


Annars ska Pixie få ett ordenligt julbad och klippning av öron och tassar så gott det går på fredag, så hon är snygg på lördag. Får väl bära runt henne överallt så hon inte förstör den nybadade pälsen..
Vi ska fira jul hos min gudfamilj som vanligt, och dom har ett stort fint hus och vanligtvis en stor fin (och ur hundperspektiv antagligen jäkligt rolig) gran så det lär uppskattas. Och maten, herregud. Vi lär få stänga in Pixie nånstans så att inte allt försvinner ner i hennes lilla valpmage! Så får vi se vad jag ger trollet i julklapp. :)


Nej nu måste vi hoppa i säng. Pixie ligger och snarkar bredvid mig, stackars henne. Matte sitter uppe och bloggar och hon får vänta och vänta..


Fick det här gulliga julkortet från Phoenix, Disse och Jennie. Söta grabbar. :)  

Av Anna-Li & Pixie - 3 december 2011 14:11

Vet att jag borde skrivit för länge sen men internet har krånglat.

Det har hänt lite nya grejer sen sist.

Tisdagskvällen fick Pixie spendera i Lenas (som äger Dogga Design, hunddagis) bil, medan jag tittade och lyssnade på hennes kurs! Hon går en tävlingsinriktad kurs som var jättebra! Blev väldigt träningssugen.

Egentligen hade jag tänkt träffa en tjej som heter Anna som går på den kursen, och har en tollarvalp. Lena lyckades "få ihop oss" på Facebook och hon är jättetrevlig! Har lika stort tollarintresse och tydligen lika tänk. Vi har ju inte hunnit setts nu så jag vet inte riktigt hur hon tränar, men ska bli såå kul att träffa både henne och valpen Tuva! Tänkte att vi kunde träna med fåglarna jag har i frysen, Tuva har nämligen aldrig fått träna vilt.

På onsdagkvällen blev Pixie tyvärr dålig, hon började kräkas överallt och blev hängig. Jag fick tipset av Helen att svälta henne ett tag först så magen fick vila, och sen ge henne kokt ris. Det verkade funka, och vi tänkte att det kunde vara lugnt att gå på kursen på torsdagskvällen. Hon hade inte kräkts under natten till torsdag eller under dagen och verkade ha energi.
Men efter första delen av kursen när vi kom in i klubbstugan fick hon en likadan kräk-"attack".
Hon kräktes igårkväll utomhus också, och i natt. Nu får hon även kokt fisk i maten, men vi har inte märkt nån skillnad än. Får se hur det går!

Kursen i torsdags gick bra (utom kräkningarna), eftersom det var sista tillfället hade vi ett avslutande lydnadspass.

Det var ett antal övningar man skulle göra, och få betygen bra eller mindre bra.


1. Gå fint i koppel (följsamthet): Mindre bra.
- Pixie fick tyvärr upp en massa härliga spår och var helt okontaktbar. Det jobbiga var att både jag och kursledarna visste att hon egentligen kan gå superbra..
2. Gå fint i koppel med störning: Bra.
- Gå fint bland andra hundar.
3. Leka med hunden: Bra.
4. Hantering/visitation: Bra.
5. Aktiv passivitet (kunna vila/ta det lugnt): Bra.
6. Förbud: Bra.
- Gå förbi en skål med köttbullar och lyssna på nej.
7. Inkallning: Bra/Mindre bra (mittemellan).
- Hon kom jättefint när jag ropade, men när jag skulle ta tag i halsbandet smet hon. Det hade antagligen gått lättare om hela halsbandet var av eftersom hon är van att "gå i" halsbandet och få godis.
8. Inkallning med störning: Bra.
- Komma på inkallning, genom en grupp hundar med sina ägare.
9. Vänta/klartecken: Bra.
- Sätta/lägga hunden, och placera en godis framför. Hunden får inte ta godisen förrän den får ett t.ex "varsågod".
10. Nosaktivitet: Bra.
- Kan inte minnas vad vi gjorde det här i torsdags..? Men det kan ha varit en lektion innan när vi gjorde spårövningen.
11. Valfritt moment, trix: Bra.
- Pixie skulle göra vacker tass 4 gånger; min vänstra fot, högra fot, vänster hand, höger hand.

Av Anna-Li & Pixie - 26 november 2011 18:24

Eftersom mina bilder inte direkt var i toppklass, och inte föreställde det mest intressanta tänkte jag att jag kunde lägga upp några av Jennies bilder också. Dom blev väldigt mycket bättre..

                     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se